Domain elérhetőség ellenőrzés

Írja be a regisztrálni kívánt domain nevet a keresőbe és ellenőrizze annak elérhetőségét

A regisztráció menete

A .hu domainek regisztrációjának meneteElső lépés a regisztráció elindítása, amely akkor történik meg, ha a domain regisztráció díjának kiegyenlítése megtörtént (bankkártyás fizetés esetén azonnal elindul a domain regisztráció, átutalásnál az összeg beérkezése után indítjuk a regisztrációt)

Ezt követi egy technikai ellenőrzés. Ha nem az alapértelmezett Optimahost DNS-eit állította be a regisztrációnál, akkor a domain könnyen elakadhat a technikai ellenőrzésen. Ezt elkerülendő ellenőrizze a saját DNS-eivel a domain nevet. Miután a domain regisztrációja megkezdődött és az megfelelt a technikai ellenőrzésnek, akkor megkezdődik a domain név bejegyzése. Ellenőrzés:
https://info.domain.hu/webregcheck/hu

Szabad .hu domain akkor regisztrálható, ha az igénylő jogosultsága nem ütközik a Domainregisztrációs Szabályzatba, amely itt olvasható: https://www.domain.hu/domainregisztracios-szabalyzat/.

Amint a domain pozitív elbírálása megtörtént, a domain egy rövid ideig (maximum néhány óráig) "Bejegyezhető" státuszba kerül, majd ezt követően 8 napig "Feltételesen bejegyzett" állapotban lesz. Ekkor már a domain technikai értelemben használható, futhat rajta weboldal, kapcsolódhat hozzá e-mail cím. A még nem delegált, feltételesen használatba adott domain delegálásával kapcsolatos kérdésekben panasz esetén a Tanácsadó Testület (TT) foglal állást.

Ha a "Feltételes bejegyzés" 8 napja alatt nem érkezik panasz (szinte soha nem érkezik), akkor a domain Delegált státuszba kerül, vagyis az Igénylő a domain kizárólagos használatára jogosult. Delegált státuszú domain elvételére csak súlyos jogsértés esetén láttunk példát.

FONTOS tudnivalók:
Személynév alakú .hu domaint csak egy azonos nevű igénylő vagy annak hozzájárulásával az általa kijelölt személy vagy szervezet regisztrálhat.
Településnévvel egyező karaktersorozat nem regisztrálható, kizárólag az adott településnek van erre lehetősége
Védjegyoltalom alatt álló karaktersorozat nem regisztrálható, csak a védjegybirtokos által vagy annak hozzájárulásával
Egy .hu domain regisztrációja a regisztráció megkezdésétől a technikai használatba vételig általában 1-3 napot vesz igénybe.

Domain áthozatal

A domain áthozatal menete

A domain átregisztrálásához az igénylő által aláírt regisztrációs szerződésre is szükség van, melyet saját fiókjában az ügyfélszolgálat menüpontban tölthet fel. Amíg nem érkezik meg hozzánk a dokumentum addig nem tudjuk elindítani a regisztrációt.

Az átregisztrálás díja bruttó 5.000 FT.

Iratkozz fel a -10%-os kuponért itt!

Csatlakozz a MAD MONKEY csapatához és értesülj a legfrissebb V.I.P akciókról mindenkinél hamarabb!
Elfogadom az adatkezelési tájékoztatót.
Hozzájárulok ahhoz, hogy a MadMonkey.hu hírlevelet, ajánlatokat küldjön email címemre.